Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en vattendroppe





Jag är som en vattendroppe

har virvlat omkring i solskensglitter
njutit av ljuset och värmen

suttit fast i frusen yta
och längtat efter islossning

Jag är som en vattendroppe








Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-02-14 11:50



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Vattnet har en sådan stark symbolik.
Vattendroppens resa genom livet blir en vacker berättelse.
2020-02-22

  ResenärGenomLivet VIP
Bra jämförelse...
2020-02-22

  KattenKin VIP
Väldigt fin dikt. Tycker om bildspråket.
2020-02-20

  Peter G VIP
Väldigt vacker dikt!
Livets berg och dalbana speglat i en droppe vatten!
2020-02-18

  Ezmeralda VIP
Så härligt, en vattendroppe som lämnar spår!
2020-02-17

  Eva Helene VIP
Härlig metafor, fint detta!
2020-02-16

  Lars Hedlin
En fin text med känsla!
2020-02-16

  M.Eta
Fin liknelse. Vem väntar inte på islossning även om det inte varit så mycket av den varan i år!
2020-02-16

  Rise Little One
Livets olika faser som man går igenom ...
2020-02-16

  lila fjäderblomman VIP
Tycker mycket om...
2020-02-15

  Öknens Ros VIP
Fin metafor, väl beskrivet.
2020-02-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Kortdikt i talande bildspråk, där livets solsken och mörker speglas. Mycket bra!
2020-02-15

  överlevaren VIP
Bra metafor, flytande text!
2020-02-14

    Ms Salvia
Som har känt och sett mycket, fint.
2020-02-14

  Maria Sundelin VIP
Så länge vi följer med i förändringen så lever vi
Kramar
2020-02-14

  WyS VIP
Fin liknelse!
2020-02-14

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och originella bilder
som speglar livets skiften.
2020-02-14

  Niliboy
Ja, nu är det riktig vinterkyl här, 18- å inget tinande här!
2020-02-14

  Feliaxel VIP
Tur att islossningen infinner sig
2020-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP