Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osanningens sanning

 


Svärdets makt


avtar aldrig


Tvärtom blir slakt


bara mer maskerat än går-dagens krig


 


Tidningarna hjärntvättar


folket med lite gott i ärlighetens namn


Sen blundar de när habegärets sanning lättar


och tar kapitalismen i sin famn


 


Sen låter de blinda människor äta godiset de serverat


skrattar åt det onda de maskerat och om de eventuellt gråter är det för en avslöjad rikemans-sprätt


Men med denna ordning har globaliseringens fruktan för folkets revolution blivit parerat


och de rika kan fortsätta ockra på bekostnad av de fattiga som de förklätt


  




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-14 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP