Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min dödslängtan


Jag vaknar utmattad i kropp och psyke
på den rättspsykiatriska kliniken och jag
känner en sån stark flödande dödslängtan,
att få lämna min trasiga kropp och detta
psykiskt sjuka tillstånd som har pågått
i snart 44 år, en dödslängtan bort från
den här sjuka världen och samhället
Bara långt långt bort till någonting friskt
och glädjerikt, min dödslängtan är skön
Människorna är beskäftiga, godtyckliga
och väldigt vilse, jag vill inte vara med
Jag känner en befriande varm dödslängtan
Det riktigt sjunger i min kropp och själ,
att äntligen få komma hem till frid och ljus,
min längtan efter att dö, att få bli mig själv
och låta hela min potential få blomma ut
Att få älska och bli älskad fullt ut sjungande
jublande och överlycklig, att få komma hem
Tanken på varat efter döden gör mig glad
och lugn när livet känns som ett hårt straff
Jag känner mig deprimerad och helt slutkörd.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-15 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP