Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"


STRINDBERGS ÄKTENSKAPSDRAMA I PAUSEN MELLAN 1:A -2:A AKTEN

Så var det då dags igen då,
brända tomten och jag,
svedd af helfveteseld
på det slagfält äktenskapet
äro.

Inga döda ännu,
endast sårade och kränkta,
som draga sig undan,
i skyddsvärn,
att slicka sina sår,
på vardera håll,
för att samla sig
inför nästa akt,
av äktenskap i Paradis
och helfvete.


*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 166 gånger
Publicerad 2020-02-15 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP