Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gilbert & Anita's Duo


Under palmerna i Fort Lauderdale, sippande på en drink, drömmandes om myrar och hjortron. Jag minns dig, alltid i din gamla halmhatt. Den du bar när vi drack läskedryck med smak av hjortron. Som den vi köpte nere på stan, på Soda Nation, när vi va små. Det var en sån där sommardag då vi kunde föreställa oss under palmer och blå himmel. Ett annat liv. En gyllene framtid. Det drömde vi om, du och jag.

Jag sjunker djupare ned i solstolen och minns hur vi hamnade här. Hur vi alltid hade längtat bort. Vi växte upp i Övertorneå men kom hit för att söka lyckan. Och visst lyckades vi. Jag spelade trombon och du sjöng. Ja jäklar vad du sjöng. Över hela stan hördes ditt "gonka, gonka, gong". Du levde dig in, som ingen annan, i jazzens förförande sväng. Vi flängde fram och tillbaka på uteställen och barer. Jag blir varm och febrig när jag tänker på det. Vi släppte loss känslor som varit inlåsta alltför länge. De bröt sig fria och vi blommade ut. När jag var barn och drömde om framtiden kunde jag aldrig ana att en sån här plats skulle kunna få finnas och vara verklig. Vi var ett radarpar. Alla kände till oss två. Tills en kväll, då du rasade ihop bakom scenen. Du hade fått en stroke. Du blev deprimerad efter rehabiliteringen och satt mest i en solstol dold under din gamla halmhatt. Drickandes ljummen gin med sugrör. Nynnandes på gamla låtar som vi framfört. Du sjöng med. Det lät som om du var utvecklingsstörd för du hade ju fått afasi. Det var ohyggligt berörande och grep hårt om mitt hjärta.

Nu är du död och jag är ensam kvar. Med en ljuslykta, min egen skugga och en drink i handen. Jag tänker på Soda Nation. Jag tänker på en blå himmel och våra framtidsdrömmar som vi hade då. Jag tänker på dina sensuella rörelser. Hur du rörde dig när du sjöng, ackompanjerad av min trombon. Vi var alltid bästa vänner. Kompletterade varandra så bra. En vänskap och kärlek som var magisk. Utan dig är jag bara en vålnad kvar. Under din gamla halmhatt, i en solstol i Fort Lauderdale. Drömmandes om dig och mig och jazz. Jag tänder ljuslyktan på stranden och hör dig ännu en gång sjunga "gonka, gonka, gong" i mitt hjärta.







Prosa (Kortnovell) av Glöden VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-16 13:06



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Instämmer - fint berättat !
2020-02-23

    ej medlem längre
En vacker blues.
2020-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP