Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Streck # 4 : Tork-strecket

 

 

 

Hur många meter regn

som än faller i samma sekund

på varje kubikmånad av skallen

- förblir min tanke torr

 

 

Hurpass få strålar sol

som än hittar in i din tvätt

och ler åt varsin fläck

som blivit kvar

- hålls vita linan spänd

 

 

Hur lagom med vind

som än dansar runt mellan björkarna

över fjolårsgräset mot ännu en sommar

- förblir vår husknut still

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-16 11:01



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Uppfriskande skutt i vinterns höstväder...
2020-02-18

  TrollTörnTrappan VIP
Jomenvisst, jämvikt eller (mot)balans, som medför stabiliserande kraft när det blivit för kaosartat, samt rörelser när det blivit för stilla.

Tänkte dessutom fått till en vers om "torken" som alkoholmissbrukare behöver genomgå - särskilt efter att ha sett Allan Edwalls tolkning av en sådan i filmen Limpan som blev alltmer tragikomisk...

Kubikmånad, ja, var roligare att komma på än tusen ggr mer regn än vanligt.
2020-02-17

  Nanna X
Poeten är i sanning en jämviktsbevarare ; ) Gillar ordet kubikmånad.
2020-02-16

  Gunwale VIP
Poetiskt om den stabilitet som (ändå) finns i tillvaron, på gott och ont(?).
2020-02-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP