Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns många sätt skydda sig ifrån anklagelser,även om de är riktiga.


ATT EN ZEBRA ÄR EN ZEBRA KAN INTE FÖRNEKAS

Det är fullt tillrådligt anmärka
på person,vars handel och vandel,
inte är i överensstämmelse,
med stadsfäst lag och ordning,
men nämner du att det är en
Jude,blir du bedömd som antisemit,
även om du har rätt,
precis som om ordet skulle vara
ett diskriminerande skällsord,
men inte kines,ryss,europe,eskimå,
african trots att det är biologiskt
betingat att en jude eller kines
är alla judar eller kineser.

En journalist avråds därtill inte
skriva att det var tre ungdomar
med invandrarbakgrund,
som våldtog den gravida kvinnan,
för att undvika hets mot folkgrupp.

Det finns ord som tydligt innebär
explosionsrisk.

Däremot kan ingen förneka,
att en Kameleont är en Kameleont,
och att göra lejonet till lamm,
låter sig inte göras,
liksom skyldig inte är oskyldig.

*
Ät en Zebra så blir du randig.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 174 gånger
Publicerad 2020-02-16 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP