Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt borta

Långt borta

är på andra sidan bergen

 

på andra sidan natten

där allt är fukt och viskningar

 

och ingen bär samma namn

eller går i samma skor

 

 

långt borta

 

och floden som rinner

mot havens kör av vågor

 

kantas av eldar

och av främmande språk

 

och av människor

som är hemma i drömmarna

 

om en annan tid,

ett annat land

 

 

Långt borta

är du med mig

 

i vandringen hemåt

över bergens vita krön

 

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-16 15:41



Bookmark and Share


  Minkki VIP
korta rader, luft mellan dem och orden känns som en andning, ger en vandring i landskapets rymd
2020-02-19

  Eva Langrath VIP
Varsam och fin text
2020-02-17

  Magdalena Eriksson VIP
evig är kärleken
döden skiljer men inte helt
de älskande åt

tänker på love love
och andlig kraft
hjärtat som inte känner gränser
längtan och samhörighetens röst till alltet. fin dikt som jag tycker om.
2020-02-17

  Solweig Jansson VIP
Vackert !
2020-02-16

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
jadå :)
2020-02-16

  Niliboy
Tycker om!
2020-02-16

  Ulf Carlsson VIP
"Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången"
(Dan Andersson)
2020-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP