Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivsöndag på Bokcafé Pilgatan 16/2-20. Tema: Tiden. Uppgift: Försök flödesskriva ett förlopp.


Tid

Nu går vi härifrån, säger hon och reser sig från stolen. Vi får inte stanna för länge, de kan finna oss, hinna ifatt. Hon reser sig från stolen, hon reste sig nyss från stolen, den oavlåtliga rörelsen, tiden långsam som i en dröm. Löven på träden är rostfärgade och rör sig knappt i vinden. Uteserveringen ligger plötsligt öde. Ett stolsben skrapar till mot gruset, sedan blir det tyst. Vart tog hon vägen? Inte ljudet av en fågel, inte skuggorna som fladdrar framför björkar. Allt stilla.

Hon ropar från andra sidan gatan, vinden drar i hennes flätade hår och natten faller. På den här sidan har solen ännu inte gått ner. Hon säger, följ med. På hennes sida av gatan går vi nerför trappan till tunnelbanan, den svala luften som stiger där nerifrån, ryggarna ännu klibbiga av solsken.

När vi kommer upp igen är det eftermiddag, en tidig doft av snö. Gatan är nästan tom, på avstånd rör sig människorna, försvinner om hörnen och blir borta. Hon håller plötsligt min hand. Hennes handflata är sval och sprucken.

Hon säger, jag är; hon säger, öppnar munnen för att säga, ljudet som påbörjas och sträcks ut, gräsmattan vid trottoarkanten som rasslar till som av en plötslig höst och så blir stilla. Alla strån som gått i blom. På andra sidan gatan vaknar fåglarna i gryningen. Våra händer mot varandra, hudens strimmor. Vi sätter oss ner, stolarna på uteserveringen ännu fuktiga av dagg. Hon säger, vi är trygga här; hon säger, vi är här, nu.




Prosa (Kortnovell) av Grävling
Läst 222 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-02-16 22:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert med en fin lunk i orden. Blir liksom lugn när jag läser. Fin berättarröst.
2020-02-17

    Lena Staaf VIP
Tycker mycket om denna dikt/berättelse där tiden och rörelsen är temat och du fångar ögonblicken och känslan mitt i rörelsen.
2020-02-17

  Stanley Rydell
En ny genre hos dig, fortfarande suggestivt, nu spännande tidsglidningar - ”den oavlåtliga rörelsen, tiden långsam som i en dröm.” - som landar tryggt i ett nu, gestaltat sensuellt i handens/hudens strimmor i beröring.

Nuet som omfamnar alla tempus
2020-02-17

  Ulf Carlsson VIP
Tiden är ett fluidium, ett ständigt flyende nu.
Nuet finns inte, det fanns, det kommer att finnas.
2020-02-17

  Solweig Jansson VIP
För varje läsning lir jag alltmer indragen i dessa dynamiska scenförändringar med olika ljussättning .....
2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling