Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagans slut


Kom så ljuva lind i väntan har 

så mycket gömts till glömska 

 

så ställ ditt lövverk över rötter

trampade  

 

lovar med min litenhet fångad uti

glas i skärvorna som spridit sig 

vid fötter de ännu nakna spröda 

 

lovar sjunga så att himlavalvet skälver 

 

det kommer alltid finnas skuggor i mitt liv 

men de som anar springorna ska få mitt 

liv min mening 

 

födelsen är nära 

livet kokar 

 

Ni tror ni ser men slutna ögonblick har tänjt

tänjt er till er roll er blinda fläck i världen 

 

vi tror vi ser men allt är aningar i natten 

 

det byggs för få berättelser om hur ögonblick 

förvandlar hur människan blir till 

 

Det drar och eken fryser vattnet känner 

känner er och fryser innan människan har 

lagt sin hand mot isen 

 

Är Sverige ett land längre och när slutade 

det jag kände fördragsamhet med att vara 

det 

 

var det i sorgsen över Anna Lind någonstans 

där i början av 2000 talet 

utförsäljningen av vården skolan eller var det

1994 i den socialistiska nedrustningen av skolan 

 

rötter som trampats ned 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-17 00:51



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Du är en av de få som både vill och lyckas omfamna den socialpolitiska verkligheten för att se dess grunder och effekter på den lilla människan.
2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP