Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chimär

Det gjorde ont
ett stag krackelerade
och tusen fördämda friades

i en regn av rosor
som strimlade hyckleriets fasad
med bittert törne

Det gör ont
en frätande mantel
vävd av brutet själsdamm

slängd över dov avgrund
där ljud är intet
och andning kvävs

Det kommer att göra ont
naken och skör
få vandra över fördämda törnen

i hjärta svept av giftig mantel
där bittert själsdamm eroderar livet
och urholkar nästa stag

Alas, life is a wonderful chimera




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-17 00:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik