Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
God morgon älskade klokuggla <3


oförarglig fejk ur plastvärlden



är ATG:s pållar som sprungit in många miljoner
vilka proffs animerat levande och roande
den konstgjorda verkligheten kan för ovana ögon
skrämmande och svår förstå varför sinnet behöver
dessa kickar
allt började med uppfinningen kameran och
camera obscura
tecknade filmer och därpå de välmanikurerade
stjärnor som befolkar filmens värld
konstvärlden har i alla tider sysslat
med denna fejk, som utgår från artistens öga
de avancerade mobilerna med retuscheringar i oändlighet
trixandet med ljuset, trollkarlen gör verkligheten
ett snäpp eller jättekliv bättre
drömbanken investerade mer kosing
är den nakna sanningen

kommer ihåg det första mötet med animeringen
av foton 2015..bildminnet studsade ansikten
förändrades drogs ut till ett gummiansikte
minspel förändrades, bilden först framifrån sedan vred
ansiktet på huvudet så nacken visades...
såklart ser jag bilden ännu
oförberedd studsade, men det var lappri bara ouvertyren
ovanpå all annan fejk
vet inte om det kallas mardrömmar som ofta spökar
eller cirkusföreställning obscura
det blir så när person läst tusental böcker från barnsben
och ser omslaget, känner igen bilden före titeln

undrar över framtiden, tiden efter vår hur kommer
människans sinne vara då ? kommer det finnas något äkta
eller kommer det finnas öar av glädje
där det finns fågelsång och blommor kvar






Fri vers (Spoken word/Slam) av morgonstjärna VIP
Läst 301 gånger
Publicerad 2020-02-17 07:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP