Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trötthet under cellgiftsbehandling. Extrem på något vis


Fatigue

Vila sig pigg
Sova sig utvilad
Det går inte

En sekund, en minut
Sedan slår tröttheten tillbaka

Fatigue
Ett normaltillstånd
Svårt att acceptera
Men snart har jag sparkat klart
Snart ska jag väl kunna respektera
Jag borde väl kunna inse...

Fatigue
Mitt nya namn

En trötthet som slår mot tålamod och omtanke
Bygger gränser och murar för att skydda
Skapar vrede när ingen förstår
Skapar utanförskap i en "stark" omgivning
Gör mig skör

Näst intill omöjlig att acceptera
Jag ser ju så pigg ut.

Jag vägrar se
Jag vägrar acceptera
Hur ska då andra kunna göra det?

Hjälp dom. Hjälp mig. Så ska bördan bli lättare
Nu får kampen vara över
Och lysa till ditt namn
Fatigue




Fri vers (Prosapoesi) av Mackan 1966 VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-17 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP