Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett tyst samtal...långt, långt senare

- Såja, farsan, du drömmer bara, det är lugnt, du...hallå där, vakna, du har en mardröm igen...allt är bra...
jag förstår att det kommer över dig, det där med...ja, usch, vem kan förstå den synen...hur många ton malm var det han begravdes under...
farsan, du är alldeles genomblöt av svett, du får väl gå upp och duscha...hur är det med magen...doktorn påstod ju...kan det vara möjligt...tio magsår...fan, farsan, du måste ta det lugnt...hör du...hur många magsår har jag åstadkommit, skojar bara, men ändå...säkerhetsföreskrifterna, du kan inte vara med överallt och läsa innantill...alla vet vad som gäller, det är inte ditt fel...olyckor inträffar, nonchalans finns hos oss alla i olika situationer, det drabbar inte mig, kanske andra...du vet...
farsan, djupa andetag nu, du är en bra bas för ditt skift, du är helt okej, åh herregud, ja kräks upp dina inre syner bara, så kanske det lättar...borde du inte sjukskriva dig, nä nä nä, jag vet, inget för en gruvkarl, men snälla, alla kan behöva hämta kraft efter en sådan upplevelse...polisförhör...som om du kunde anklagas...tidningsskriverier, helt okej ändå, men du gillade verkligen den förolyckade...ingen gråt, inga känslor, ingen vekhet, fast, farsan, du grät i smyg, jag vet hur du försökte upprätthålla en fasad av något som aldrig var du...så här långt efteråt farsan...så glad jag är att du aldrig visade dig tuffare än du var...att den järnhårda jargongen aldrig fick fatt i dig, att du kände med gubbarna på ditt skift, ditt ansvar...din glädje över en framgångsrik genombrytning av svårframkomlig ort, din besvikelse över senaste bomsalvan och din bottenlösa sorg över en kär medarbetares tragiska dödsfall...ni hade ju skojat om kommande helg på rasten strax innan...hissen hade fastnat...larmet gick...kaos...ett liv tog slut...ett annat blev aldrig detsamma...ditt farsan...eller hur...




Övriga genrer av sunnanö
Läst 151 gånger
Publicerad 2020-02-17 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sunnanö