Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet


Mörkrets sinnen

Ett liv sen länge begravet i oändlighetens djup. Levande begravet i universums tömmande mörker dock så levande ett levande väsen kan vara.

Förtryckt av plågornas ständiga iaktagelse lever människan än i illusionen av äkta lycka. Mörkret hägrar, mörkret omsveper våra sinnen tills sinnena sveper iväg över livets ängar likt en dimma av kompakt mörker.

Sinnena motstår mörkrets frestelser, vaggar in oss i den falska tryggheten.
Sakta reser sig från förnedringens svackor mot ljuset bortom bergen.
Ett ljus som förevigat omsveper livets eviga brus.




Fri vers av Vederbuken
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-17 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vederbuken

Senast publicerade
Mörkrets sinnen
* Se alla