Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Timothy Leary is dead,no no his outside looking in. Lsd är ingen leksak och används under kontrollerade former under uppsikt och inför studier av dess verkan.


TRIPPEN I-II

Stockholm gärdet maj 1971

Va tar du för dom ?

-50:-styck 3 för 100:-

Va heter dom ?

-White flash.

Testar en eftersom det är 1:trippen.

Ta bara halva,för dessa är dubbel-
doserade.

På nattåget till Kirkenes
intogs sålunda en halv tablett
av Lsd "White flash"
Säljaren sa att verkningar börjar efter
en halvtimmes intag.

I timme har passerat liksom många
landskap,men inget händer,så då
intages även andra halvan,och tänker
att det var bluff,så det glöms bort.

Det var då den började verka,
genom att inte tänka på det.

Lädersmycket som hängde runt halsen
förvandlades till nån levande organism,
kupen badade i färgkaskader cirklar,
kvadrater,trekanter,
ansikten börja smälta,
Napoleonkriget utspelades på en hatthylla,
Charles Darwin och Freud satt mittemot,
händerna började smälta,
tåget gick så sakta
att nog kunde man gå fortare
om nu inte konduktören hindrat,
färger exploderade,
en dajmchockladbit börja prata
på ett obegripligt språk,
allt blev större och mindre runtomkring,
tåget var löjligt litet,
blev rädd över att säljarens anmaning
nu överskridits och att resan bara börjat.

II.
Man var nu stundom likt en Gulliver
bland lilleputtar för att i nästa ögonblick
tro att tåget håller på att äta upp en.

Tog fram en pocketbok för att försöka läsa,
men bokstäverna började få mänskligt
kroppsliga gestalter och dansa.

Allt verkade tydligen omöjligt och möjligt,
utan gräns,
plötsligt började håret brinna
så passagerare mittemot beordrades släcka.

Benen förvandlades till ormar,
händerna till tentakler,
medan tåget åkte i ormliknande
slalomrörelser för att undvika krocka
med fartygen.

Det syntes färger som aldrig tidigare
skådats i explosionsartade färgkaskader.

Gick till restaurangbaren och försökte
äta en ostmacka,men osten började smälta
och persiljabladet började simma och ropa
på hjälp för att det skulle drunkna,
medan osten rann likt ett vattenfall
utför smörgåskanten.

Hjärnan var varm och ett med alltet,
och trippen var i full gång.

Var resan började och slutade
är därmed oklart,
men kändes som tidsresor
och upphävande av logiska
förklaringar.

*









Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 226 gånger
Publicerad 2020-02-17 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP