Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


och om sanningen aldrig kommer

 

Aldrig tänkte jag då att kärleken var ett val. Aldrig tänkte jag då att ensamheten var möjlig.

Du äger smaken i min mun. Mina val och nakna bröst. Som en törstande i öknen gav jag dig makten till vattenhålet. För fägringens skull.

Du äger smaken av min hud. Stålet jag bär i slidan vid min höft. Som den krigare som bär hem sina döda från slagfältet.

Du äger sagan om min sanning. Rutinerna och varsamheten i min röst. Som den förlösare som aldrig funnits. Så blir jag fri.

Så blev ensamheten ett val och därigenom kärleken möjlig.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-02-17 20:55



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Ett poetiskt avtryck i att fånga det förgängliga. Mycket bra skrivet.
2020-02-28

  Stanley Rydell
Insiktsfullt utifrån levd erfarenhet och sinnligt formulerat! Sartre skulle gilla’t!
2020-02-18

  Blomma-Stjärna VIP
ord som fångar och väcker intresse - som om diktjaget tar tag i sin ensamhet (-rädsla) och därmed öppnar för nya möjligheter
2020-02-18

    ej medlem längre
Snyggt avslut som en spegelbild av inledningen. Diktarjaget vänder sig till ett "Du" som på något sätt känns både närvarande och frånvarande. Hur mycket är fiktion, hur mycket är verklighet? I sanning en text ur märkligheten.
2020-02-18

  lodjuret/seglare VIP
Intressant text, bara att jag har en högst egen uppfattning om sanning, förälskelse och ensamhet. Sanning är subjektiv, förälskelse är personlig och ensamhet är avsaknad av sällskap. Medan 'eget fritt val' är 'egen tid och egna förströelser'...
2020-02-17

  Gunnar Hilén VIP
Vad säger man !? Den vännen blir stolt. Det kan jag lova. Som får äga och vara rik till så mycket. Och samtidigt liksom vara till hjälp. Skit i sanningen !
2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP