Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Harakiri

Tysta lojala medarbetare
tränger ihop sig i allt trängre lokaler
medan ledning och politiker
pratar om att bevara byråkratin
och hålla budgeten

Portalparagrafen i Socialtjänstlagen
står som ett minnesmärke
över en svunnen tid
då demokrati och solidaritet
var mer än bara ord

Fattiga människor nekas sjukvård
medan privata sjukvårdsförsäkringstagare
garanteras snabb och säker vård
och får en personlig koordinator

Nya kliniker öppnas
som inte är för alla
utan bara de som är anställda
och har råd att betala lite till

Inom äldreomsorgen
behöver allt färre personal göra allt mer
de äldre tas upp, kläs på, får mat,
får kaffe, får kvällsmat, får blöjbyte,
kläs av och läggs ned
men ingen har tid för en liten pratstund

Nyliberaliseringen har blivit ett självmordsvapen
för den gemensamma välfärden
Privata vård- och välfärdsbolag
väntar på det kollektiva självmordet
Här finns det nya marknader
Här finns det nya pengar att tjäna




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-18 08:38



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
En rättvisande rubrik på orättvisa. Mer civilkurage, mer genomskådande, mer patos som dina dikter är bärare av!
2020-03-04

  KattenKin VIP
Så himla bra rutet! Passande titel till också. Hemskt hur samhället blivit, och pengarna kommer inte ut i realekonomin, de har fastnat i ett kasino för särskilt inbjudna. Såna här dikter behövs, tyvärr har jag själv slutat följa med i politiken så jag kan inte skriva de längre som förr. Bra att du och några till fortsätter. Tack!!
2020-02-25

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text som speglar vårt samhälle!
2020-02-19

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, det är så - bra skrivet!
Hur många ska behöva lida innan vi åter börja spinna kring välfärd för alla?
2020-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP