Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack Anyas för inspirationen! Här en liten fortsättning på föregående text.


Fågelsång i våran vardag

Blev helt perplex
över det småfågelperspektiv
man hamnar i
när man simmar ut i etern.


Till alla underbara källor
som idag är så himla
enkelt att nå.

Alla dessa guldstrupar,
med en vikt av
taloxe 16 g, blåmes 10 g, svartmes 9,2 g

(decimaltalet är förtjusande,
fantiserar kring min vikt,
poeten Anna: 70, 2 g t.ex.)

Men för att återkomma till
småfåglarna...

I min fantasi ljuder
deras sång i vintermörkret
in i min sängkammare
och snart sjunger de i kör
utanför vårat hus
bland träd och buskar.

Egentligen är
jag en asfaltsblomma,
född mitt i Helsingfors,
där asfalten tar vid invid
ytterdörrens trappsteg.

Idag är jag
lyckligt lottad 
småfåglarna kommer nära
ytterdörren,
upp på balkongen
in i själen
och fyller min värld
med sin fågelglädje.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-18 09:13



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Skönsång som ljuder tvärs över sjön så fint, tack!
2020-02-19

  Solweig Jansson VIP
Härlig läsning !
2020-02-18

  Blomma-Stjärna VIP
fågelpoesi&glädje
bokmärker!
2020-02-18

  Maria Sundelin VIP
Tycker om dina liknelser
Kramar
2020-02-18

    Lena Staaf VIP
Kvittrande dikt som lyfter!
2020-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP