Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriva

Jag tänker på att skriva.
Jag formulerar ofta saker i huvudet.
Ord och meningar som skrivs ner och ibland blir till dikter.
Ofta är den fina texten bortflugen innan jag får tag i penna och papper.
Jag har alltid tyckt om att skriva.
I första klass skrev jag sagor och gav till fröken som hon läste upp inför hela klassen.
Så glad jag var.
Jag minns en saga som jag var särskilt stolt över.
Ibland har jag tänkt att jag gärna ville läsa om den här sagan för att se om det var något bra i den. Jag tror faktiskt att det var det.
Det är inte helt otänkbart att jag kommer att få läsa den igen.
Jag och en klasskamrat från första klass ska besöka vår gamla lärare i vår och det är fullt möjligt att fröken har kvar en del av sina forna elevers berättelser i någon låda.

Drömmen har såklart funnits att någon gång skriva mer på allvar.
Att få skriva för barn och väcka deras lust för att läsa och kanske ge en liten unge en vidare syn på livet.
Men för att sådant ska bli verklighet krävs stor envishet och stort tålamod, förutom skrivlust. Igår var jag på boksläpp här i min lilla by.
En kvinna har följt sina drömmar och inte gett upp.
Hon har skrivit på och skrivit om.
Blivit refuserad och lämnat in manuskriptet på nytt. Och på nytt.
Och så en dag...
Boksläpp! En bok med fantastiskt omslag ligger där på podiet.
Jag glädjer mig så med den här författaren! Så himla bra gjort. Och en så himla bra bok. Jag läser den nu.
Tänker, kanske också jag skulle kunna...

Annars fortsätter jag väl som nu, fantiserar och formulerar mig. Inte så fel det heller.




Övriga genrer av Cikoria Blå VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-18 16:00



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Så väl jag känner igen mig i dina tankar!
2020-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP