Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiftning

Så nätt sonettens fåglar svävar. Var

ju sällan dina, men du drogs till dem

såsom en kärlekens utsände. Fem

små rader eggar när brudens trollkarl

 

benådar dig och låter mustig doft

och klanger stiga ur den svarta jord

som ord och skiljetecken är. Från nord

en vind av is och död i kropp och loft.

 

Det fryser. Tingen, köttet, källans vann.

Så grå och öde traktens avenyer

med rosa moln av sten i ovan. Allt

 

som var har domnat likt en sömnsjuk sajt.

Om morgonen ett hopp: vår gula sfär

essensens moder, skymtande gestalt.

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Håkan Grapenfalk
Läst 467 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-18 21:23



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härlig läsning !
2020-02-20

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar sonett som flyter fram likt stilla vatten med ett rikt och spännande ordflöde. Jag njöt av ordens skönhet.
2020-02-19

    Sefarge VIP
Svindlande sonetter
Med dröm om ljuva
Sommarnätter vem
Kan väl uti Svea rike
det så livfullt levande
Shakespearer-ianskt
framkalla än Herr H.
G.på Poet.se?
;)
2020-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Grapenfalk
Håkan Grapenfalk