Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
2020.02.19 onsdag


Lydnadens kropp

I gamla testamentet förklarar Gud att människan inte lyder Gud. Kroppen som människan har, köttet, står i fiendskap med Anden som är Gud. Och anden som människan har är skild från Gud. Ja, Gud tog en köttbit från mannen och gjorde en kvinnokropp av den, men Gud blåste livsande på samma sätt i både mannen och kvinnan. Genom näsan. Och även om mannen är kvinnans ledare i det jordiska, som är olydnad, så har Gud berett jämlikhet mellan mannen och kvinnan i Jesus Kristus. Kroppen, eller köttet, vill inte skadas. Men Gud, eller helig Ande, kan hela alla skador köttet kan få och är därför inte noga om kroppen skadas eller inte. Så där står vi med en fiendskap till Gud och är utan andlig gemenskap med Gud.

Men med nya testamentet och Evangelierna kommer Jesus Kristus med lydnadens kropp och en Ande i Gud. I nattvarden får alla som tar den en lydnadens kropp och Jesu själ, som är evigt liv. Och i vatten- och Andedopet får vi del av Guds Ande och börjar vandra i gemenskap med Gud. Jesus sa aldrig: ”Ni måste lyda mig.” Ni måste lyssna på mig.” Men vad sa han då? Jo, han sa. ”Lita på mig och lita på Gud.” Därför kan vi ha förtröstan på Jesus och Gud genom evangelierna i nya testamentet.

 
Övriga genrer (Brandfackla) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-19 15:03Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Klart att han vill att man ska lyssna och lyda. Men jag skrev måste.
2020-02-19

  Koloristen
"Jesus sa aldrig: ”Ni måste lyda mig.” Ni måste lyssna på mig.” Men vad sa han då? Jo, han sa. ”Lita på mig och lita på Gud.”"

Vart vill du komma med detta snack? Att lita på Jesus är att lyda Honom. Och visst sade Jesus att vi skall lyssna till Honom. Ingen kan lära av Jesus som inte lyssnar på Honom. Jesus är Guds Ord. Den som är av Gud, han lyssnar till Guds ord (Joh.8:47).
2020-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP