Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Takspringare

Morgonsamling
Takspringare
ja vi löper över tak efter tak
och ropar efter verklighet
men vad vet vi nybörjare
hur man skapar något sådant
vi har just upplevt
hur morgonpasset delegerar uppdrag
till sina underlydande
och därefter ockuperar de bästa platserna
på caféet medan vi sliter med de jättekrafter
som behövs för att frisätta verklighet
men vem utan den som är fanatisk
är beredd att låta denna vidriga omgivning
omgärda en var dag
men ibland som nu rusar vi ut
för att andas luft
och får åter se en morgon randas
med en sol som besvär värden
till dess att en röst talar om för oss
vilka kryp vi äro

Ju mer komplext du lägger ut bitarna
i detta märkliga puzzel
ser jag förbehållslöst
en helt annan mening än
vad du egentligen ville visa
Skimret av främlingars
häpnadsväckande utsagor
sjunker ner i ditt självöverskattande
pekoralistiska visionära skapelse
som en ögonblicksbild från ett avlopp
och när du sagt allt
finns din verklighet inte mera
men utan spår i
den avslöjande snö
som du så bittert föraktar
försvinner sanningens stigar




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-02-20 06:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson