Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon målar

Hon går in i tystnad.
Hon träffar rådjur.

Talar med dom.

Hon ställer upp staffliet,
bakom en stad.
Andas och sträcker ut sin arm.

Kvällen blir sken
blank som spegel på kinden.

Natt gjord av skuggor och
handsydda tankar

med kinesiskt sidentyg

som huvudbonad med
insekter sovande i.

Surrar andetag
som nyfödda
i vingars beskydd.

Morronen låter moln svepa över.
Man hör bilarna i flykt,

med sina kyrktorn vibrera
blir till en svart ram runt

Hon målar. Hon nynnar,
ekan väntar i åratal,
och blad, formas

till fotavtryck i gyttja
och vass.

Nere vid ena änden skriver hon
sitt namn.

En bit ifrån. en liten stund fri.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-20 10:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänka sig att sinnen kan uppleva verkligheten och sinnligheten så olika, händer kan skriva så olika, själv kan tänka sig så olika. Läsning skiljer sig även där, så lyckligt som ovetande om intentioner.
2020-05-02

    Roger Runkar Ragnar
Rå rådjurstystnad där staden med syret stabiliserat på en armlängds avstånd. Dom talar med dom om en dom applicerad på stålstaffliet.
Andra andas syret i stadens tysta cysta.
2020-03-07

  Anya VIP
Vilket vackert porträtt. Du skriver med så skör och fin penna. Jag läser om. Tycker mycket om denna.
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg