Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här är ingen repris

 

 

detta är dagens devis

när allt är trist kör repris

vem minns allt du skrivit

och vad som dig drivit

 

när fantasin dig flytt

inget är längre nytt

du i bryderi grubblar

orden de snubblar

 

nätterna sömnlösa är

och allt du begär

att åter låta orden flöda

att med största möda

 

med pennan pränta de ord

du finner de vackraste på jord

men ack så försåtligt livet är

orden du hittar är bara till besvär

 

mörk är din uppsyn och min

du liknar mest ett hår av hin

av svärta dina ord täckta

du gör människor förskräckta

 

livet är sorg och smärta

du känner i ditt hjärta

allting har ett slut

öda inte på det krut

 

så dina tankar går

kanske du en dag förstår

i livet finns också glädje och lycka

även för en poet med krycka

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-21 09:06



Bookmark and Share


  Stisse
Fin text om skrivandets vånda och glädjekälla.
2020-02-23

  Bodingen VIP
En poet ska vara dyster
får aldrig visa sig yster
ej sjunga eller skriva i dur
i evighet alltid vara sur
helst full med ångest
vara bohem lite eljest

Nää då...
2020-02-21

    Lena Staaf VIP
Orden måste nog få komma till oss och längta efter att bli skrivna. Om de inte kommer så vill de nog vara i fred.
2020-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om de skrivande ordens betydelse och påverkan.
2020-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP