Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens äldsta yrke (OBS! känsliga läsare varnas!)

 

 

hon huttrar när hon går längsmed gatan

ett "yrke" som verkar skapat av själva satan

att tillfredsställa alla kåta hungriga karlar

dom är inga blyga räddhågsna harar

 

köper sex som substitut för närhet

men gör allt i största hemlighet

skammen skulle bli för stor

om nån vet de går till horor

 

en del spelar bort pengar

andra knullar i sängar

båda kostar en slant

lika båda genant

 

hon inget val har

måste acceptera varje karl

alla typer är kunder

hon ligger alltid under

 

män skapat epitetet hora

det vi kan lära av historia

religiösa män ansvar bar

skapat bordeller har

 

vems är synden då?

den som ligger ovanpå?

kvinnan som tillfredsställer?

hon som inte gnäller

 

världens äldsta yrke det sägs vara

vilka tar deras intressen tillvara?

inga rättsliga skydd de har

det har däremot mången karl

 

högt upp i hierarkin hjälper

dem ingen stjälper

sorgligt är att detta fortgår

höst som vinter, sommar som vår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-21 10:18



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den manliga prostitutionen lär vara minst lika stor som den kvinnliga.
Vad tog den vägen?
2020-02-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och naket om denna vidriga handel med kropp och själ. Och de penningkåta som tjänar på detta. Människohandel, där kvinnor luras att tro att de ska få arbete, men får arbeta som prostituerade.
2020-02-21

  Bodingen VIP
Om det är världens äldsta yrke borde det gått i pension för länge sen.
2020-02-21

    Lena Staaf VIP
De flesta prostituerade är kvinnor som lever under eländiga förhållanden, ofta utsatta för människohandel och ofta beroende av narkotika. Ett välfärdssamhälle ska inte behöva ha prostituerade.
2020-02-21

  ULJO
Fruktansvärt att det överhuvudtaget pågår. Vidriga handel.
Köpare och säljare lika vidrigt.
2020-02-21

  angela Täubert fd Jansson VIP
Bistra men sanna ord. En liten strimma av glädjehopp är att det tydligen finns planer på att legalisera detta äldsta yrke!
2020-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP