Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter typ misslyckats med mitt it-projekt på Bona folkhögskola påbörjade jag en de Decameron-projekt. Som jag inte heller har slutfört. John Ajvide Lindqvist


Politisk brandfackla utan mening

Så på här på poeter.se finns en högerextremist som verkar tro att Marina Abramovi? är en häxa. Det var nytt. Det är inte så att jag trodde poeter.se skulle vara apolitiskt, jag hade inte tänkt på den frågan innan jag registrerade mig på sidan. Men tydligen ger alla sidor på internet röst åt dessa människor.

Saken är den att vi lever i denna konstiga tid, med polarisering och galenskap. Och vi dömer våra fienden efter deras, i vårt tycke, värsta egenskaper. Om du tror på konspirationsteorier ogillar jag dig. Några utav er ogillar mig eftersom jag kritiserar migrations- och integrationspolitiken. Andra av er ogillar mig eftersom jag är pro-EU, pro-GMO, pro-vetenskap ... och snart kommer feminister att börja ogilla Simone de Beauvoir eftersom hon låg med tonårsflickor. Det sistnämnda var handlingar, inte en åsikt, så det är väl i och för sig annorlunda.

Det är svårt att komma någonstans när det är såhär. Men en sak, när jag skriver högerextremist, tänker jag inte på den genomsnittliga SD-väljaren, jag tror de mest protesterar mot en extrem asylpolitik, inte protesterar mot Marina Abramovi?. Kan vi enas om att inte avrätta konstnärer för att de är häxor?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av A. Ostsee
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-20 18:13



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Sverige-o-demokraterna menar väl att Sverige är störst, bäst och vackrast, inte för att vi kunde spara på folk, krut och pengar genom att inte delta i andra världskriget - vilket väl i och för sig var bra att vi gjorde så lite som möjligt - å andra sidan deltog vi ju faktiskt, t.ex. hjälpte vi engelsmännen och andra - och i och för sig sålde vi stål till nazisterna och lät dem fara genom Sverige på sina egna villkor, för annars hade de anfallit Sverige också - vilket den svenska regering vid den tiden tyckte hade varit en dålig idé. Då hade vi inte kunnat vara till hjälp för länderna runt omkring oss.

Sverige-o-demokraterna är sådana människor, samma som de som tyckte det var bra att låta nazisterna få resa med svenska tåg genom landet och hoppades på att vi skulle bli en delstat i nationala nazistiska odemokratiska riket, under Hitler.

Samma nazister här som där.
2020-02-20
  > Nästa text
< Föregående

A. Ostsee
A. Ostsee