Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I regnet

Grusiga gator klädda i damm
nedtrampade löv
smutsar ner sulor, skor

Bilar och stoft
sticker i retade ögon
rosslar i sköra halsar

Över en gråkall himmel
flyter spända moln
tunga och gråa
pustar
släpper

Regnet når marken
Asfalten lyfter
andas igen
vatten letar sig fram
mellan gatsten och
glipande halsar

skvalet från rännor
får luften att lätta
sköljer bort lertäckta blad
tvättar trottoaren
blank

Molnen suddas ut
det doftar björk och kyla
ur sprickor
vågar blommor
vågar jag

stegen blir lätta
i blöta
skor




Fri vers (Fri form) av erme
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-20 19:30



Bookmark and Share


  erme
Tack så mycket!
2021-01-14

  bibbi ahrnstedt
Fint formulerat och valda ord mycket närvaro och beskrivande
2020-08-11
  > Nästa text
< Föregående

erme
erme