Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VITTERVÄSEN

lilla trollet heter ögonblink
Hennes ögon föder stjärnor
bodde bak en tunna fylld med sopor

ute på gårdar sågs de i mängder
som svärmar i denna lilla stad
man bar ut sopor till allmän beskådan

allt detta hände sig i den gamla tiden

lilla trollet ögonblink
inte annorlunda
än andra små troll
levde solitärt denna tid


Hon brukade alltid undrar vad som komma skall
ned i tunnans innehåll. Var det något som var, bara förfall
endast kastat av misstag. Förbli sopor, endast ett stinkande avfall.
Detta måste genast räddas av det lilla trollets flinka fingrar,
förskingras bort från evighetens sterila mall.


Lilla trollet gömd och med stora ögon
stirrar mot mörka himlen,
då födde stjärnan i hennes själ
med minne och sinne i ett ögonblink.


kunde då någon väl tro att detta troll
kunde finnas där vid en tunna
med doft så stor att ej råttan Svartnos
dit ville komma och bygga sitt bo

sova måste lilla trollet ögonblink
för att raskt vandra till skogen
där hon lade sig på sin lilla magen

soluppgångstid var den goda stunden


vill du följa med
och är du frisk
kanske du blir bjuden
till Tjörn går resan

där man alltid med spö metar fisk
för att med den mata katten
berättade lilla trollet ögonblink
innan hon tänder ljus i nattens ögon

© Bosse 20 februari 2020.




Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 119 gånger
Publicerad 2020-02-20 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten