Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte på vem min mormor blev efter stroken ( R.I.P 2/1-2012) Blå text vald eftersom det sägs vara en lugnande färg för dementa


Finns du kvar?

Du min lilla mormor, mamma, svärmor
Eller vem du nu än är
Som alltid betytt tryggheten i mitt liv
Det gör så ont att se dig nu
Nu när du en annan för mig är 

En främling är du som jag har kär
Ty dina ord har tystnat eller tillhör någon okänd

Blicken bortom dit jag kan nå
Ja stundom är den helt tom

En önskan eller hårda ord jag aldrig hört förut
De kommer ur din mun

Och dina ögon som förr så vackert lyste
De nu av smärta svarta är

Säg mig var är du nu min älskade
Som bar på vetskapen om hur det var
Finns du bakom allt det här

Kanske var det sakta som du från mig gick
Med ord och meningar som ingen tanke bär

Eller så fanns du här igår med dina goda råd
För att idag inte ha en aning om vem du är

På denna fråga finns det inga svar
Men saknaden är stor hos alla oss
Som en bit av tryggheten har mist




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-21 07:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känner sorgen och frustrationen!
2020-03-01

    Monica Kvist VIP
Du skriver så vackert och kärleksfullt om din mormor. Det berör mig starkt.
2020-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Jag vet hur hemskt det är när en anhörig förändras, när man känner igen utsidan och men inte det inre!
2020-02-21

  ULJO
Sorgligt när sjukdom träder in och ger personlighetsförändringar.
2020-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP