Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Världen

Så vacker den är
skymningen
denna ljusa kväll
av varma dofter
så enastående
kvittrande fåglar
och fotspårens
lämnade skuggor

Så vacker den är
stranden
denna blåa himmel
vågornas iver
kärlek i sanden
blågröna stänk
måsarna mot skyn
den sjunde vågen

Så vacker den är
gläntan
ljusets mellan träden
gråvita stammar
liljekonvaljers doft
hararnas leklust
det vajande gräset
humlors pollinering

Så vacker den är
gryningen
ljuset över fälten
vindarnas behag
så fantastiskt
livets uppvaknande
och fotspåren
till oskriven morgon

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-21 08:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar detta mycket!
2020-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Världen att ta till, in
förälskelse blir det
fullt ut i Ditt som i
<3-at mitt, oavsett
snitt är den alltid i
samma lockande
skick, man har
bara för den
sin blick!


2020-02-23

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart att kunna ta till sig allt det vackra som ändå finns i världen...
2020-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Bildrik och vacker betraktelse och hyllning till vår värld!
2020-02-21

  Pilträd
Vackert!
2020-02-21

  Blomma-Stjärna VIP
Tack för en skön och poetisk hyllningsdikt till världen som vi lever i, till himlen, havet, träden, vinden, gryningen och skymningen!
2020-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Du målar vackra bilder med dina ord!
2020-02-21

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om vår vackra natur
2020-02-21

  Öknens Ros VIP
Vi har en underbar natur!
2020-02-21

    Lena Staaf VIP
Så vacker är världen och så vacker är din dikt!
2020-02-21

  Maria Sundelin VIP
Naturen är ett under som vi ibland blir blinda inför
2020-02-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO