Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imma

Jag ser dig i främlingars ögon
en akvarell med blicken sluten
en gång var himlen en kropp av silke
en levande varelses duvblå kött

och du bar mig som en ömtålig dröm
en kolteckning på sönderslitet papper
våra minnen hopvikta som brev
förseglade med flädersött gift

nu skriver jag nätterna vi glömt
i regnets ådror över glaset
i ensamheten junivit och varm
som somnar mot ditt bröst




Fri vers av Grävling
Läst 156 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-02-21 13:58



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Du skriver så vackert, med underbara meningar som : du bar mig som en ömtålig dröm och i regnets ådror över glaset - ditt språk förhöjer det vardagliga och gör hela världen till poesi !
2020-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling