Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

46000 år

På radion talas om en berglärka i permafrosten,
46000 år gammal, i full fjäderdräkt

Åh, jag önskar att den här tiden utspelades
för 46000 år sedan

Det kommer den förvisso att ha gjort,
om 46000 år...

Hur kan det förevarande nuet kännas
så påträngande, krävande, översittargrymt,
när det ändå kommer att ha tilldragit sig
för 46000 år sedan?

Kommer forskarna att återfinna timmarna
med sekunderna fortfarande på,
om 46000 år?




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-22 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP