Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens välta


en dunbädd blott var 

en väg någon frågade efter 

då skylten tagits ned 

 

som ägde världen 

kärleken dess 

innersta porers mirakulösa 

sammansättning  dess bjärta 

yta

 

har väl egentligen aldrig brytt 

mig om de Åländska öarna 

det slog mig enbart 

likt en resa för förberedelse 

 

mitt hus var rött 

vi ställde in kamin i köket 

 

ägnade år åt att lyssna till

de andras smärta och för varje 

vrå vi lämnat bakom oss blev 

livet åter i frekvenser mitt 

 

men aldrig så som vi skola haft 

det aldrig så nej aldrig riktigt så

klart kraftfullt meningsfullt 

 

mitt liv var andras blev andras 

 

nu har örnens blick fastnat 

kritiserar mig i klunkar djupa 

 

skrattande i toner av en film 

som faktiskt kan börja 

 

bjuder upp och dansen sköljer 

mig och kraften tilltar 

 

behöver våga hopplöshet 

för hoppet självt

 

och de som ser min slags historia 

i de stänk av kvittrandets gulgröna 

kvistar skänks liv 

 

inom mig kan du få sitta still 

och smeka innanmätet reta 

håna hålla famna. Se. 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-23 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP