Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(for Charlie McCoy & Kenneth Buttrey)


Rainy Day Women # 12 & 35


Räds icke,
låt nu öppna stunder flykta;

ty sakta tonar kub på kub
av verklighet
in i, och ur varandra,

så hetsa inte dagen,
låt nu natten sjunka tyst
runt kropp, runt land

Låt världen vila,
läs i tysta texter;
Rumi, Cage,
hör Alan Watts

Om femton, sexton år, som mest,
av vårar, vintrar, somrar, höst
är detta exemplar av liv
en uttonad bordun
i vindens sus och regnets gång
i älvdalen, såsom en värk
som sjunker i morfinets ljumma kväll

men överväldigas dock ej av tid,
av årstidernas jämna gång,
för dagarna är rum
med tunga speglars tomma blick
och dova heltäckningars inåtvända språk;
kristallkronorna stjärnhimlar;
kökslampan är en sol,
ja, vintrarna är hallgolv, svartvitrutiga;
och yttervärlden blåsig, blaskig död;
stadsdelarna är minnen, stelnade;

så lyssna till trumpeter, trummor, en trombon:

Det är Bob Dylan;
Regndagarnas kvinnor # 12 & 35




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-23 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP