Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför denna sjukdom?


Den schizofrena människan, genomborrad av ett glödgat spjut, extremt förödmjukad, irrande i den brinnande ändlösa öknen i evigheter, släpande på sitt kors. För länge sen utplånad både av sig själv och andra. Hur kan livet vara så utstuderat grymt och hårt? Alla böner till Gud är förspilld tid. Djävulen är kejsare i världen och hans undersåtar demonerna är proffs på terror och tortyr. Dom livnär sig på ens skräck. Solen skapar ångest, regnet medför panik, allting i det förbannade livet är makabert, absurt, perverst, hotfullt och skrämmande. Den maximala ångesten, panikens svart strålande helvete när psyke och själ definitivt och totalt har ballat ur, och man är ingen. Man är bara sin förtvivlan och hopplöshet och dygnen, veckorna och månaderna går runt och runt i en total meningslöshet, hopplöshet, och en iskall ensamhets tungt malande förvirring. Psykiatrin är en högst amatörmässig och patetisk jävla urspårad cirkus där patienterna drogas till att bli lugna, beskedliga och hanterbara. Man har aldrig någonsin haft en identitet, man minns det i alla fall inte, man minns överhuvudtaget ingenting. Ens trasssliga undermedvetna är ett obeskrivligt och snurrande kaos som lever sitt eget liv, som presenterar sanningar och lögner om vart annat, och det går inte att smälta, sortera och få någon struktur. Den schizofrena människan, förnedrad in i märgen med ett dödligt gift, svek och likgiltighet. 
Ett mobbat hatat barn slängt på soptippen, bortglömt, som om det aldrig har existerat. Livet är en cynisk pina, en outhärdlig tortyr, ett djävulskt straff. Den enda utvägen är att ta livet av sig.
91 personer tar livet av sig varje timme i världen. Vad är sanning? Vad är kärlek? Vem är jag? Varför denna sjukdom?







Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-23 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP