Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inom mig utom mig

 

vaknande ljuskägla

skimrande drivkraft

fortplantar sig

in i bräckta gryningen

mitt mellangärde darrar

till det yttersta spänt

den kommande dagen

skymtar i fönstersmygen

bestående av liv och längtan

i timglasets trånga passage

avgörs

mitt avstånd till oändligheten




Fri vers av Per Rydberg
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-23 15:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Om nu 'de bästa verksamma' är döda sedan länge, hur skall en människa då få veta något om sin möjliga storhet, sedan? 'Historien skall erkänna dig'? Nå, ens släktingar kan ju alltid ta del av, om någon nu överlever den senaste digerdödens härjningar...
2020-02-24

    Lena Staaf VIP
Vibrerande förväntan inför den nya dagen, en av de många som återstår.
2020-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg