Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tussilago i Sthlm

 

sprickan har lett oss till ömhet och respekt

du har ingen aning hur jag skriver

drar oss i smutsen utan att skämmas

det har hittats tussilago i Stockholm

du tror fortfarande och jag är i byggparken

din röst flåsar mig i nacken

jag vill inget hellre än just detta

 




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-24 23:34



Bookmark and Share


  Rublev

Bra, bra, bra.
Jag berörs och gillar,
men förstår bara delvis.
Förmår inte gripa och greppa,
inte binda samman till ett helt.
Det irriterar och utmanar!
I gliporna, mellanrummen,
växer och gror nya möjligheter!

”sprickan har lett oss till ömhet och respekt
/… /
jag vill inget hellre än just detta”

Början och slutet är suveränt. Tillsammans bildar de en egen dikt, men bär också tillsammans upp hela dikten. Innesluter och sammanfogar de spretiga ’olydiga’ undanglidande raderna…

Jag inspireras!
Tack!
2020-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson