Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barn.


Skillnaden mellan Ysterkvist och Dysterkvist, föräldrar och

En dysterkvist.
Barnet går i skogen och letar efter en kvist, som kan tänkas vara en dysterkvist.
Barnet frågar; -Är detta en dysterkvist?
Barnet vet inte, och det vet inte föräldern heller,
Från vilket träd, en dysterkvist härrör. Barnet har hört pappa kalla mamma för en dysterkvist förr. Därav inspirationen till denna lek, när de ändå är ute i skogen...
Och barnet minns!

Ett livligt barn springer i skogen.
Och letar efter en ysterkvist...
Barnet är ystert, men ord som dessa, används inte alltför ofta, tänker föräldern.
Föräldern tänker att en ysterkvist, är bättre än en dysterkvist.
I detta stycke handlar det om, ett annat barn, och en annan förälder. Visserligen uttalar inte barnet dysterkvist korrekt, men det blir ändå rätt på något sätt.
Positivt!




Bunden vers av Mim
Läst 81 gånger
Publicerad 2020-02-25 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim