Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt 1 i min fasteserie


säck och aska

 

min resa med lätt ränsel
i all enkelhet
uppförsbackens möda
sätter sig i muskler
myrens klafsande
blir andhämtningens tyngder
vildmarksvinden
blästrar bort fasadputs
fortsätter som den jag är
i svett i smuts och krämpor
ser jag livet i vitögat
drömmar flyr för
dödens skuggspel
ovanför syns askans korsbild
himlen öppnar sikten
in mot djupet
miljontals mänskor möter där
mejslade ur svält och smärta
jag knäpper händerna att
stålet i mitt ankare av hopp
må knyta samman oss
i solidaritet




Fri vers av Per Rydberg
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-26 09:33



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starkt, vackert, berörande ! Kram !
2020-02-27

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om kamp, strävan och solidaritet.
2020-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg