Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilken dag

Vi vaknar

Befinner oss
i en sorts övergång
ett gränsland

Ska vara vaken nu
Inte sova

Allting som behöver hända där
Tvätta sig
Nya kläder över kroppen
Mat i magen
Åka någonstans
Tiden som tickar
Ett möte

förväntningar
Krav!

Och frågan
Vem är jag?
Idag

Ska besvaras igen

Vad ska det bli av dig, -Dag?

Alltsammans sker väldigt snabbt

Det hostar och hackar
Startar ryckigt
Aldrig mjukt på vardagar
Utan som att en elektrisk stöt går genom hela familjen
Och vi landar, om allt vill sig väl, omtumlade och med håret på ända mitt i våra ansvarsområden, en stund senare

Släppta från en helikopter av stress

Där fortsätter arbetsuppgifterna ett litet tag fram på förmiddagen
Sedan planar det ut
Landskapet öppnar sig
Magen varm och tung av fika
Och tillräckligt med tid

Konturer klarnar
Vi kommer fram till en slutsats
Vad det är för en dag
Just den dagen

Och den händer
Bit för bit
Ända fram till kvällen

då vi mjukt kramas

Hemma igen
I soffan




Fri vers av Aaxel
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-26 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel