Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Biggles (+ Algy, Bertie & Ginger)

När jag var i nioårsåldern
satt jag försänkt
i Bigglesböcker

På söndagarna cyklade jag
den slingrande grusvägen från Jogersta
upp förbi Enstaberga till flygfältet i Stigtomta;
ett stort, rektangulärt gräsfält
med en stor trähangar på ena kortsidan,
mitt emot kyrkan
på andra sidan länsväg 52

Ibland fick jag med mig femton kronor
(mycket 1958!)
och fick följa med upp,
oftast i bogserplanet, en Piper Cub,
men ibland på elevplatsen i segelflygplanet,
det främre av de två sätena i Bergfalken

Jag minns precis hur det kändes
när piloten kopplade loss oss från bogserplanet,
och vi vek av i en brant sväng till vänster

En gång steg vi så högt
att frosten la sig över instrumentbrädan
och jag frös så jag skakade,
den soliga julidagen till trots




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2020-02-26 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP