Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Serengeti blues

 

Han sitter där
Serengeti blues
Bakom ett sjutillhållarlås
Sitter där som ett olösligt korsord
Och håller en punkt i handen
Som en vilsam stresskula
Vaktar sina cirklar ristade i sten
Via Dolorosa
Genom sin egen öken
Med cyberrymden som vattenhål

Kvinnorna försvunna
Konserterna, festerna, festivalerna
Alla har de tystnat
Rocken har rullat ihop sig
Skadan skräddarsydd
Inte en droppe till
Extas stannar vid extrapris på Coop
Himlen har mist det ljusblå
Inte ens vallmon är vild längre
I hampan har allt hängt sig

Han sitter där
Serengeti blues
Bakom ett sjutillhållarlås
Sitter där som en befälhavare
I sitt 70-tals mönstrade hangarfartyg
Skjuter upp livet
Skjuter ner sånt han inte förstår
Att skjuta ifrån sig är som rysk roulette
Sänker ibland
Räddar en annan gång




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-02-27 16:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fängslande och bra!
2020-03-01

  Nanna X
Så fina detaljer: punkt i handen, extrapris och hangarfartyg... frammanar tillsammans en mycket konkret bild av övervintraren bakom låset som löser korsord, läser reklamblad och sänker skepp i sin ensamhet.
2020-03-01

  Anya VIP
Känner mig fången när jag läser. Du fångar den känslan så bra....tycker jag.
Mycket bra ordval. Texten känns sannerligen välskriven. Faller särskilt för din benämning: "Serengeti blues ".
2020-02-29

  TrollTörnTrappan VIP
Känns delvis som att läsa om min egen tillvaro... Spännande ändå hur man är när man har blivit "som ett olösligt korsord", hur cyberrymden tycks vara likt räddningsplankan över öknens vattenbrist, och att extrapriser kan bli substitut för den extas som gått förlorad....
2020-02-28

  Blomma-Stjärna VIP
Fantastiskt språk, ett porträtt lika slående som ömsint, lika klarsynt som som resignerat
- om att vägra växa upp och kasta sina illusioner överbord
om att fortsätta med samma gamla blues
2020-02-28

  Respons VIP
Du är så lyhörd för språket: Serengetis blues och sjutillhållarlås. Genialt!
2020-02-28

    Lena Staaf VIP
Njutbar text att nynna till.Vemod, nostalgi, acceptans, resignation. Härligt språk!
2020-02-27

    Sefarge VIP
Underbart skriftat!
Om dagar som gått
men ändå finns kvar
om än i skröpligt skal.
;)

2020-02-27

  Solweig Jansson VIP
Wow ! Fantastiskt porträtt med underbara liknelser och omtankar !
2020-02-27

  Ulf Carlsson VIP
Ömsint satir om överåriga män med kladdiga elvisfrisyrer, ölmagar och taffliga tatueringar, utestängda från sina forna jaktmarker och nu inhägnade i Konsumhallens reservat vid in- och utgångarna.
Ömsint!
2020-02-27

  Kungskobran VIP
Härligt fantasifullt
2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP