Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Drömmer så Tydligt ibland och kommer ihåg,men ibland inte detaljer Fotot är taget av min gode vän fotografen Leif Baggström


Nattsudd

Det börjar på samma sätt varje natt

jag går till sängs.

Jag ror igenom dimman i  gryningen

för att leta efter dig på andra sidan

av drömmarnas sjö.

 

Ty det är där jag känner dig

och vågar att känna nått i hjärtat

ta på dig, älska dig hårt och passionerat

hålla dig kär och verkligen leva.

 

Som jag är allt för feg för

i verkliga livet.

 

I den grå vardagen när jag vaknat 

känner jag dig inte alls

jag vet ej var du är eller ens 

Vad du heter och minns inte hur du såg ut.

 

Vet bara att du måste finnas

där ute nånstans här i nuet.

 

Livet i drömmen

eller drömmer jag om livet

 

söker dig när jag drömmer om livet

lever när jag väl funnit dig

och behöver ej att ro över 

drömmarnas sjö längre.

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-26 22:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man får hoppas att drömmarna blir verklighet en gång, i alla fall de goda drömmarna...fint diktat...
2020-03-14

  ULJO
Sen helt underbar dikt. Förtjänar ett bokmärke.
2020-02-27

  lodjuret/seglare VIP
Jag finner sällan ord, då jag lockas till ett bord, dryck att dricka eller frukt att äta, tänk så regn kan väta, lust att leka lätt blir 'mord'...
2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP