Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konst?

Vad är konst?
Är det dyrbara tavlor och skulpturer?
Ja, det kan det vara.
Konst ska få kosta, konstnärer ska kunna leva på sin konst.
Konst behöver förstås inte vara dyrbar.
Konst är något som måste beröra, på ett eller annat sätt. Det skall sätt igång något hos betraktaren. Eller i läsaren.
Konst kan vara böcker också. Dikter och romaner som får oss att uppleva andra verkligheter än vår egen verklighet. Eller får oss att humma igenkännande.
Måste det man har på väggarna hemma vara äkta konst?
Nej, man behöver inte ens ha något på väggarna om man inte vill.
En teckning som man fått av ett barn...inte mycket kan beröra som en sådan sak. Det är också en sorts konst som många "riktiga" konstnärer saknar, den att kunna beröra på djupet.





Övriga genrer (Kåseri) av Cikoria Blå VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-27 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP