Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första gången

Jag vill berätta
om vårt första möte
du i strålars fall
och hur vacker du var
klockorna stod stilla
och vinden var varm
vi talade om livet
gav oss tydliga svar

Parkens promenad
och kaffet i bersån
mazarinen den söta
precis som ditt leende
solen stod på himlen
extra högt den dagen
du tog min hand
kärleksfulla skeende

Jag vill berätta
vad som golvade mig
du stod där i vimlet
och var bara den du är
det enkla det raka
vackerhetens insida
omedelbar bekräftelse
att jag i dig blev kär

Hand i hand i kärlek
gick vi du och jag
detta första möte
och vi blev en förening
första kramens värme
och den första kyssen
det vi kände genast
som gav livet en mening

Jag vill berätta
något om största önskan
träffa livets dröm
det ingen trodde fanns
fyllda av kärleken
blev både du och jag
första mötets härlighet
då framtiden vanns

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 432 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-02-28 08:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbara minnen...mycket vackert...
2020-03-14

  Lars Hedlin
Helt underbar läsning min poet vän! :)
2020-03-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar och självklar bild av kärlekens ljuva inträde i livet.
2020-02-28

  Blomma-Stjärna VIP
bedårande fin och enkel kärlekspoesi - all lycka önskas er!
2020-02-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Finna vinna kärlek
få till en glad lek
i alla smek
bara att gratulera
och sen kommentera
så härligt att två så
gott fått marschera!
2020-02-28

    Lena Staaf VIP
Så enkel och vacker kan kärleken vara. Underbar att uppleva och underbart beskrivet av dig.
2020-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Underbar kärlekspoesi!
2020-02-28

  Solstrale VIP
Mazarinen - det säger ju allt. Bakar dessa, bjuder... så kommer dina text upp och lyckan sjuder i orden som ljuder! ;) tack för en vacker ordbild!
2020-02-28

  Maria Sundelin VIP
Så fint om något vackert
2020-02-28

  Öknens Ros VIP
När det känns rätt
På alla vis och sätt
Kärlek det måste va'
Så go' och så bra
2020-02-28

  Feliaxel VIP
Fantastisk kärleksförklaring
2020-02-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO