Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför

Kunskap leder till pengar som är makt,
Det därför 80% av alla som medicineras är från en underklass

De vill inte ge oss kunskap till något bättre, droger sprit till laddcigaretter.
De flesta av oss klarar inte skolans betyg , för vi måste jaga pengar med bly
Våra föräldrar slussades in i utanförskap, där nästa deal leder till mat
och om de går åt helvettet så dämpar vi hungern med cigaretter och billig sprit
I ett samhälle där de säger "det finns ingen skillnad på svart brun eller vit,
Men skillnaden är jag är fattig men du är föddes rik.

Vi får kämpa för att hålla hungern borta ,
Fanns inte pengar så brotten blev sporten och om du fixar millen, du blir proffsen.
DE ända vita vi ser är koksen, klart vi blir rebeller under långa loppet.

Vi är fast i en bana , där kriminella tankar har blivit våran vana , och för maten tro mig du skulle också skada , vi är fast som blippen på en Jas radar
och våra tankar de sprids som cancer, för ingen av oss föddes med chansen
så vi tar fram manteln och reser oss , med en nia och en kross.

De fanns inte vägar ut , förutom graven, fängelset eller sjukhus
De började med bus , och slutade med grus.

Staten gav oss inga hopp , vi började unga , 1000 meter i sekunden som ett skott
Min lärare så att det var min natur att sitta i en bur , men jag frågade hur
hon sa det va inte bara tur , utan hela ditt folk klassas som djur.
De klart vi bygger en mur mot staten och vi ställde oss emot lagen.

Vi började att skolka för att kunna vara ute och jobba
fixa pengar fanns inga hemma för att shoppa eller sporta
så vi snodde skorna ända upp till en guld klockan
hade ingenting , efter några veckor de va guld på min ring.








Fri vers (Fri form) av den råa sanningen.
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-28 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den råa sanningen.