Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Strindbergiana"


BREF TILL IBSEN

Som ni talar !
likt ett fruntimmer i grossess,
fan ! ta er i kragen karl och ryck
opp er,
för hvem tar er på allvar med
smörig gallimatias ?
har ni blifvit så snärjd att ni
blifven tämjd af ett fruntimmer
som gjort er med barn eller vad ?

Låten för fan icke er hustru blifva
er make och ni hennes maka,
som ni vända på naturlagarne
där aktörerna tjäna
ombytta rollerna
som i ert"Et dukkehjem"

Tvi för fan !

Afskyvärdigaste helsningar

från

Å.Strindberg

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2020-03-28 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP