Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Såsom man kan drömma ibland


Sagoland

klara blåa böljor sjunger under fören

följ med mej ta min hand under buktande segel

vi styr mot sagoland,

vi seglar genom alla år flyg min sång

över skogar stränder runt havet lagd i ring

genom natt och dag en vänlig hand som styr

i drömmen en vind så varm och mjuk susar

smeker lummiga grenar där solen letar tränger

små gångar,

vi alla barn av samma jord vi lever,

ja låt oss dricka livets skål för alla dessa under

I mörkret bland stjärnorna i världar som vandra,

ur mullen vår ande ska lyftas i vänliga vingars brus

och vi ska smälta samman till ett evigt skimrande ljus.

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 448 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-02-29 14:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Om det är en dröm så låt mig drömma!" skrev sångaren.
2020-03-16

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tror nog att vi behöver våra drömmar...mycket fint skrivet...
2020-03-14

  Alysse VIP
Så mjukt och fint svävar dina känslofyllda ord genom livets underbar skönhet
där kärlekens ljus hämtar näring hos oss alla
2020-03-06

  Marita Ohlquist VIP
En fin text med ett fantastiskt avslut

"Vi ska smälta samman till ett evigt skimrande ljus"
2020-03-02

  mare VIP
Du skapar känslor
varma som berör
fina skrivna rader
2020-03-02

  ULJO
Så fint. Så fint
2020-03-02

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit känns varmt och fint inom! :)
2020-03-01

  Monika A Mirsch VIP
Fridfullt och välkomnande bjuder din dikt upp till dans i 'skimrande ljus'.
2020-02-29

  Stanley Rydell
Vacker lovsång till livet, samhörighet och tilliten i klassisk ton som lyfter!
2020-02-29

  limerick VIP
Så vackert!
Bokmärker.
2020-02-29

  KattenKin VIP
Fint skrivet. Sista två raderna var fantastiskt vackra.
2020-02-29

  överlevaren VIP
Vacker vy du förmedlar....en inre resa som berör!
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol