Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mikael Sagofurste

 

En silverhårig sagofurste
som härskar över fantasin
ett härjat liv som färgat
sitter där darrig på medicin
närmare himlen än någonsin
på våning 6 med sitt block
skriver med oläslig hand dagpoesin

Som en trollkarl på avdelningen
med sina reflektioner
notblad i blå toner
pennan skrapar mot pappret
om vad som är och det som blev
målar exotisk algblomning
på ett hotat hjärtrev

Fursten över fantasin
sitter där på medicin
liten och tunn
sliten som hundra år
ett liv med litium
retroaktiva skador och sår
ser ut som han närsomhelst går

Läser mina tankar
säger att vi vet när det är dags att gå
ta skuggan under armen
vill få mig att förstå
att trots de panikartade larmen
tänker han stanna historien ut
och liksom legenden skriva sitt eget slut




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-29 18:22



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
starkt!
jag vet att jag haft tur när jag läser... gastkramas av texten
2020-03-25

  Solweig Jansson VIP
Åh, så vackert, rörande och både spännande och sorgligt - jag får tårar i ögonen ! Vad är väl en människa när livets slut närmar sig, vad blev det av alla drömmar och projekt .... Du skriver så fint, ömt och berörande !
2020-03-01

  Lars Hedlin
Bra och sagolikt som en fin bok!
2020-03-01

    Sefarge VIP
Magiskt "trollbindande"
Personporträtt"
;)
2020-03-01

    Lena Staaf VIP
Förtrollande vacker levnadsbeskrivning av en unik människa som trots sin medfarenhet ändå har en seg vilja och kraft. Vad är en stor människa? Någon som den här, tror jag.
2020-02-29

  Blomma-Stjärna VIP
gillar mycket när du fångar en unik fantasifull, charmig människa i många hundra ordfärger, sfärer och nyanser
för ett härligt porträtt!

du har blick för människor - du vågar se oss i både vår storhet och vår hjälplöshet!
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP